top of page
Zoeken

Energie besparen en de natuur beschermen in één klap?

Dat kan met natuurvriendelijk isoleren. Door deze methode te gebruiken, voorkom je dat dieren als huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen slachtoffer worden bij het isoleren van je spouwmuur of dak.


Zo geniet je niet alleen van een warm huis, maar blijven er ook vogels en andere dieren in je tuin of op het balkon!


Onlangs organiseerden we een thema-avond over natuurvriendelijk isoleren, waarbij we Madeleine Braakman van De Natuur en Milieufederaties, stadsecoloog Diny Tubbing en Sebastiaan Knepper van de Gemeente Delft mochten verwelkomen. Samen bespraken we de mogelijkheden van natuurlijke isolatie en compensatiemaatregelen om meer ruimte te creëren voor de natuur in onze stad.


Als je je woning wilt isoleren en daarbij rekening wilt houden met vogels en vleermuizen, heb je een omgevingsvergunning nodig. Deze kun je zelf aanvragen, maar steeds meer gemeenten, waaronder de onze, nemen deze taak op zich. Het is heel eenvoudig om mee te doen: kies voor een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert en zij doen de rest!Heb je vragen over je eigen situatie?


Maak dan een afspraak met een van onze energiecoaches: https://www.015duurzaam.info/energiehulp of bezoek ons wekelijkse spreekuur bij DOK in OPEN aan de Vesteplein 100.Zo helpen we elkaar om energie te besparen en de natuur te beschermen.
Comentários


bottom of page