top of page

Beter Meter - de Deelwinkel voor meetapparatuur! 

Je wilt geld besparen, meer comfort of een bijdrage leveren aan een beter milieu. Waar begin je dan? 015Duurzaam heeft Energiecoaches om je daarbij te helpen. Maar ook is het mogelijk om meetapparatuur te lenen. Door eerst te meten wordt al een hoop helder.

Waar steek jij je energie in?

2.png
3.png

Bij DOK in OPEN en DOK Voorhof kan je de volgende apparatuur lenen: ​

 

  • Energiedisplay  - om je actuele stroom en gasverbruik bij te houden 

  • Spouwendoscoop  - kijk in de spouw of andere hoeken waar je met je ogen niet bij kunt

  • Energieverbruiksmeter  - breng het verbruik van je elektrische apparaten in kaart 

  • CO2 meter  - hoe schoon is je lucht? Meet het aantal CO2 deeltjes, temperatuur en luchtvochtigheid 

    • De CO2 meters zijn tijdelijk buiten gebruik, vanwege overgevoeligheid, we testen nu vervangende exemplaren.​

 

De mogelijkheid om de apparatuur te reserveren net als de informatie over de beschikbaarheid van de meetapparatuur bij je favoriete Bibliotheek vind je op de website van DOK

Meten is weten - ga met een warmtecamera op zoek naar warmtelekken! 

Een warmtebeeldcamera is een heel speciaal soort camera die niet naar het zichtbare licht kijkt, maar naar infraroodstraling. Hierdoor ziet de camera niet wat de kleur van iets is, maar wat de temperatuur is. Met deze camera kun je warmtelekken zichtbaar maken, je huis beter leren  kennen, zien waar je nog aanpassingen kan maken om op de stookkosten te besparen.

 

Voor duidelijke beelden is wel enige oefening nodig - daarom ondersteunen we je bij de opnames met een ervaren energiecoach! 

Maak een afspraak voor de warmtecamera
en zoek samen met een energiecoach je warmtelekken! 

1.png

Aan het uitlenen van de camera zijn geen kosten verbonden; als je de mogelijkheden hiertoe hebt vragen je wel om een donatie voor onze Deelwinkel.  

Bedankt voor het inschrijven! We nemen binnen twee weken contact met je op!

Aan het uitlenen van de camera zijn geen kosten verbonden; als je de mogelijkheden hiertoe hebt vragen je wel om een donatie voor onze Deelwinkel. De deelwinkel hebben we met heel veel zorg samengesteld; de kleurrijke tasjes zijn uit reststromen speciaal voor ons genaaid door  het naaiatelier van Stichting Stunt.

 

We controleren regelmatig de goede werking van de apparatuur en gaan er van uit dat je er zorgvuldig mee omgaat. Mocht er toch iets niet zo werken als verwacht: Laat het ons weten!

 

Voor de Beter Meter apparatuur gelden de voorwaarden van DOK en een uitleentermijn van een week. Heb je de apparatuur langer nodig; denk eraan het tijdig te verlengen!

bottom of page