top of page
Zoeken

60 energiecoöperaties in actie om huishoudens simpel energie te laten besparen!

Nog nooit eerder pakten zoveel lokale energiecoöperaties gezamenlijk zo groots uit om energie te besparen. Op de 60e dag van het jaar zijn inmiddels ruim 60 lokale energiecoöperaties in actie om huishoudens simpel energie te laten besparen met de campagne: “Zet ‘m op 60!”

Het idee – de besparing: De meeste cv-ketels staan standaard veel heter ingesteld dan nodig. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.”

Lokale energiecoöperaties: Door het hele land doen ruim 60 energiecoöperaties met eigen, lokale acties mee aan de campagne ‘Zet ‘m op 60!’. Duurzaam Akkrum-Nes zet zijn bewoner Foppe de Haan (oud-trainer Eredivisieclub sc Heerenveen, oud-bondscoach Jong Oranje en voormalig assistent-bondscoach van de Leeuwinnen) in als boegbeeld voor de lokale campagne. En voor DEC Oisterwijk gaat boswachter Frans op ketelsafari bij bekende inwoners. Coöperatie Wattnu plaatst abri’s in de Wijde Meren en Energierijk Houten doet dat in Houten. En in Delft is Deelstroom met 015Duurzaam actief.

Een actueel overzicht van deelnemers en acties per provincie staat op zetmop60.nl/campagne.

Doe ook mee. En zet je ketel op 60! en plaats een ketelselfie op de actiesite. Makkelijker kunnen we het niet maken.

TAGS:


Comments


bottom of page