top of page

Wat fijn dat jij mee doet!

Haal meer uit je verwarming!

Een efficiënte werking van de radiator of cv-ketel betaalt zich terug in minder hoge stookkosten en draagt daarnaast ook bij aan een beter milieu. Wanneer je graag meer rendement uit jouw verwarming wilt halen kun je dat op verschillende manieren doen. Hieronder staan een aantal handige tips. 

Zet je CV-Ketel op 60! 

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2 en geld. Allemaal zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken dan helpen onze energiecoaches jou graag verder!

Laat je gegevens achter en wij sturen je een link naar handige instructie filmpjes voor bijna iedere type CV-Ketel. De filmpjes zijn verzameld door Urgenda en OM

Ook door het toepassen van radiator ventilatoren kan het rendement van je verwarming verhogen, en denk ook eraan om druk in de verwarmingsketel regelmatig te controleren. Wanneer deze te hoog is kan je de cv-ketel beschadigd raken. Daarnaast is het slim om de radiatoren – zeker na lange tijd van inactiviteit te ontluchten. Dit zorgt voor een betere werking. Ook helpt het als je het stof weghaalt wat in en rondom de verwarming ligt. Hoe minder stof er ligt, hoe meer ruimte er is om de warmte te verspreiden. Daarnaast kun je ook ervoor zorgen dat de cv-ketel alleen aanspringt als er iemand thuis is. Met deze handige tips kun je meer rendement uit je cv-ketel halen!

Wil jij meer doen, kom naar een van onze webinars over onderwerpen die jou aangaan en meld ja aan voor een vrijblijvend energiegesprek met een 015 Duurzaam energiecoach.   

Met vriendelijke groet, 

Arthur en Claudia

MileneBezemerFotografie_GC-6572 (2).jpg

Arthur en Claudia

 • 24 mrt 2021, 20:30 – 21:30
  Online
  Breekt jou het zweet uit als je denkt aan het energiezuiniger maken van je woning? Geen idee waar te beginnen? Schakel de hulp in van een energiecoach! Een online gesprek met een goed geïnformeerde Delftenaar die graag met je meedenkt. Wil je weten hoe dat werkt? Kom naar deze webinar!
 • 16 mrt 2021, 20:30 – 21:30
  Online
  Je tuin, de straat het pleintje om het hoek. Alleen of samen met de buurt. De Klimaatmaat en 015 Duurzaam organiseren op dinsdagavond 16 maart en webinar over het aanleggen van een klimaatadaptieve en natuurvriendelijke tuin en groene wijkinitiatieven.
 • 10 mrt 2021, 20:30 – 21:30
  Online
  Ben je van plan je huis te verbouwen? Verbouwen is dé kans om je huis te verduurzamen. Een verbouwing van de zolder, badkamer of keuken, een nieuwe aanbouw, vloer of kozijnen nú goed aanpakken, is straks besparen.
 • 03 mrt 2021, 20:30 – 21:30
  Online
  Het isoleren van je woning is altijd een goed idee. Je verbruikt minder energie, bespaart op je energierekening en creëert een comfortabel warm huis. Maar waar begin je? In deze webinar laten we je van A-tot-Z zien hoe je jouw huis isoleert.
 • 23 feb 2021, 20:30 – 21:30
  Online
  Haal meer uit je verwarming! Binnen één minuut besparen op je gasrekening door je cv-ketel op 60 graden te zetten. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter onder 60 graden en je huis wordt even warm. En het kan nog meer!
bottom of page