top of page
Zoeken

Wij zijn op zoek naar jou!

Bij 015 Duurzaam zijn er meer dan twintig vrijwilligers actief als energiecoach die met veel enthousiasme bewoners op weg helpen bij het verduurzamen van hun woning. De informatie en tips die door onze energiecoaches worden gegeven, wordt zeer gewaardeerd. Er is steeds meer vraag naar energiecoaches.


Vind je het leuk om met bewoners in gesprek te gaan over het verduurzamen van hun woning en heb je tijd beschikbaar? Dan zoeken we jou!


Wat doet de energiecoach?

Als energiecoach help je bewoners te ontdekken welke energiebesparende maatregelen het best passen bij hun woning, leg je uit hoe ze kunnen besparen op hun energierekening en hoe ze kunnen bijdragen aan een beter milieu. Je laat bewoners kansen en mogelijkheden zien en activeert hen tot het nemen van maatregelen. En dat het liefst in je eigen wijk of omgeving. Wat vragen we van je? Natuurlijk hoef je niet alles van energie te weten, maar je moet het wel leuk vinden om meer te weten te komen over energie besparen. Het helpt als je daar zelf al actief mee bezig bent. Dan is het gemakkelijk om de ervaringen enthousiast door te vertellen.


Energiecoach iets voor jou?

Doe hier de check:


  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en je hebt wellicht zelf al maatregelen aan je eigen huis genomen

  • Je hoeft geen technische achtergrond te hebben, maar je bent wel geïnteresseerd in bouwkundige en technische aspecten gerelateerd aan verduurzamen

  • Je bent geïnteresseerd in energiebesparing en de energietransitie en je bent op de hoogte van de situatie in de gemeente Delft.

  • Je zoekt betekenisvol vrijwilligerswerk en je bent geïnteresseerd in mensen.

  • Je vindt het leuk om te luisteren en aan te sluiten bij beweegredenen en behoeften van de ander om van daaruit ideeën en oplossingen aan te dragen.

  • Je straalt van nature vertrouwen uit en je vindt het leuk om relaties op te bouwen.

  • Je bent open, nieuwsgierig en je wilt graag leren.

  • Je kunt een boodschap met overtuiging en enthousiasme overbrengen.

  • Je bent gemotiveerd en wilt dit vrijwilligerswerk voor langere tijd doen.En? Kun je enkele, of misschien alle punten afvinken? Reageer dan vooral en meld je aan als energiecoach.


Wat krijg je ervoor terug?

1. Een professionele training waarin je kosteloos wordt opgeleid tot een gecertificeerde energiecoach.

2. Goede ondersteuning: de energiecoach werkt in een team en kan deelnemen aan leuke en leerzame bijeenkomsten.

3. Als energiecoach voer je zelf gesprekken met bewoners, maar je werkt niet solistisch. Je maakt deel uit van een inspirerende organisatie met een coördinator die voor alle coaches beschikbaar is.

4. Kennis- en nascholingssessies om kennis te vergroten en ervaring te delen.

5. Hulpmiddelen die nodig zijn bij het voeren van de gesprekken en het vastleggen van de resultaten. Je krijgt toegang tot Hoomdossier waarmee je gespreksverslagen kunt maken en tot een online omgeving waar je interessante documenten of artikelen kunt vinden. En als laatste en belangrijkste: het levert je veel plezier, zinnige gesprekken en contacten op.


Tijdsbesteding en vergoeding

We vragen van je dat je voldoende tijd hebt om minimaal 2 energiecoach-gesprekken per maand te voeren en om kennis- en opleidingssessies bij te wonen. Je kunt uitgaan van een tijdsbesteding van circa 8 uur per maand bij 2 gesprekken. De inzet wordt in overleg met de coördinator afgestemd, maar om voldoende kennis en ervaring op te bouwen en te behouden wordt van je verwacht dat je in ieder geval 20 gesprekken per jaar gaat voeren. Je wordt aangesteld als vrijwilliger en dat betekent dat je geen salaris ontvangt voor de werkzaamheden die je verricht. Je ontvangt wel een vrijwilligersvergoeding. De afspraken worden in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.


Aanmelden

Als je belangstelling hebt om de training te volgen en energiecoach te worden, mail dan een korte motivatie naar info@015Duurzaam.nl.

Heb je vragen of wil je ons eerst even beter leren kennen? Neem dan contact met ons op.


Vacature Energiecoaches-4
.pdf
Download PDF • 324KB

3 commentaires


Membre inconnu
22 déc. 2023

Het is eigenlijk een interessante baan. Maar voorlopig besteed ik mijn vrije tijd aan het spelen van games hier over SlotsUp maak je kans op enorme prijzen bij het spelen van je favoriete gokspellen. Dit is een geweldige plek voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige en opwindende game-ervaring

J'aime

Membre inconnu
24 mars 2023

energie@015duurzaam.nl en rinske@015duurzaam.nl gaven allebei een Mail Delivery Subsystem als reactiemail. Mochten jullie je afvragen waarom zich er mogelijk weinig geïnteresseerden melden dan kan het daaraan liggen. Is er een manier om wel interesse kenbaar te maken? :)

J'aime
Claudia Hofemann
Claudia Hofemann
06 déc. 2023
En réponse à

Hoi, wat leuk dat je deze post gevonden hebt. Wij zijn natuurlijk altijd op zoek naar vrijwiligers,extra handjes voor onze onderwijsprojecten of de deelwinkel. Via info@015duurzaam.nl of gewoon het contact formulier kan je ons het makkelijkst bereiken. Groet, Claudia

J'aime
bottom of page