top of page
Zoeken

Doe mee met de 3 minuten challenge!

We leven in roerige tijden. Een tijd waarin het klimaat snel verandert, en waar de geopolitieke onrust de energieprijzen enorm doet stijgen. Het is oorlog in Oekraïne. Deze oorlog wordt deels mogelijk gemaakt door opbrengsten van fossiele brandstoffen die verkocht worden aan het westen – dus ook aan Nederland.


Daarom steunen wij de oproep van dagtegengas.nu! Het is tijd voor minder leed, méér onafhankelijkheid, betaalbare energierekeningen en wat liefde voor het klimaat. Hoe? Door te minderen in ons energieverbruik. Want uiteindelijk is de beste energie, geen energie.


Doe mee met de 3 minuten challenge!

3 acties. Voor 3 doelen. In maar 3 minuten.


🇺🇦 1) Oekraïne

Door ons energieverbruik is er sinds het conflict in Oekraïne al meer dan 19 miljard euro naar Rusland gegaan. Die geldkraan kan door te minderen in energieverbruik sneller dicht.


💵 2) Een betaalbare energierekening

Jouw energierekening wordt steeds duurder. Beperk de schade door met onze tips je energieverbruik structureel te veranderen.


🌏 3) Het klimaat

Hierdoor ga je automatisch minder fossiele brandstoffen gebruiken en stoot je minder CO2 uit!


HOE DOE JE MEE?

✅🌡 1) Zet de thermostaat lager

Zet je thermostaat een paar graden lager! Dan kunnen we als Europa minder Russisch gas afnemen. En het is ook nog eens goed voor je energierekening. Win-win!


✅🔌 2) Trek ongebruikte stekkers uit het stopcontact

Wist je dat door de nieuwe energieprijzen een huishouden per jaar meer dan 250 euro kwijt is aan sluipverbruik? Vermijd dit door ongebruikte stekkers uit het stopcontact te trekken.


✅ 3) Spread the word

Hoe meer mensen, hoe meer tegengas! Dus tag 3 mensen die dit ook moeten doen!


Door dit soort tips te delen, help je jouw vrienden/familie/buren ook hun energierekening te verlagen.


Help jij mee?

P.S:

Voor tips en trucs rond energiebesparing kun je iedere woensdagmiddag bij DOK Voorhof en vrijdagochtend bij DOK in OPEN terecht en ook regelmatig bij de uitgifte van de voedselbank. En natuurlijk kun je bij ons ook nog steeds terecht voor een persoonlijk advies gesprek! Begin nu met besparen!







bottom of page