top of page

Open Monumentendag Delft

Energiezuinig wonen in een monument
Voor de verduurzaming van je huis maakt het nogal een verschil of je in een monument woont, of in een jaren '80 doorzonwoning. De energiecoaches van 015 Duurzaam helpen je bij het verduurzamen van je monument graag verder.

Elementen als glas-in-lood, mooie trappen en markant houtwerk leveren natuurlijk beperkingen op. Maar gelukkig zijn er producten die speciaal voor monumenten en oude gebouwen zijn ontwikkeld, zoals speciaal isolerend glas met folie in plaats van een spouw, wat het geschikt maakt voor plaatsing in authentieke kozijnen. Zo zijn er nog een keur aan specifieke en inventieve oplossingen voor energiezuinige verwarming en ventilatie speciaal bedacht om te voldoen aan de eisen van gemeente en monumentendienst. Vaak zijn deze wel kostbaarder dan de gangbare oplossingen. De energiecoaches van 015 Duurzaam hebben aandacht voor de geschiedenis van een gebouw en voor jouw persoonlijke situatie. Een monument heeft vaak al heel wat metamorfoses doorgemaakt, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan worden aangepast aan de eisen van deze tijd! De energiecoaches denken graag mee en wellicht kennen zij voorbeelden die bruikbaar zijn voor jouw zorgvuldige renovatie. En het is altijd handig met de gemeente Delft contact op te nemen want voor veel wijzigingen moet je toestemming vragen. Ook hierbij helpen de coaches je graag verder. Voor specialistische monumenten vragen kan je terecht bij het Erfgoedhuis Zuid Holland: https://www.erfgoedhuis-zh.nl/ .
Verder handige links:
Voor subsidie bouwhistorisch onderzoek: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed
Voor plaatsing zonnepanelen in beschermd stadsgezicht: binnenstad en b.v. Agnetapark: Welstandseisen zonnepanelen .
Nog meer tips voor verduurzaming monumenten en energiezuinig wonen: www.degroenemenukaart.nl
Heb je vragen voor onze energiecoaches? Kom op 10 en 11 September naar de OPEN Monumentendag of meld je direct aan voor jouw persoonlijke adviesgesprek met een van onze vrijwillige energiecoaches . Tijdens de OPEN Monumentendag vind je ons: zaterdag 10 september en zondag 11 september bij het stadhuis Markt 872611 GS Delft zaterdag en zondag tussen 12-16 uur zaterdag 10 September op het pleintje voor de Buccane e r Paardenmarkt 12611 PA Delft / tussen 12-16 uur zondag 11 september bij het Kantongerecht Korte Geer 112611 CA Delft / tussen 12-16 uur Natuurlijk kan je op de OPEN Monumentendag nog veel meer monument bewonderen - binnenkijken bij gebouwen waar je op andere dagen niet zo snel binnen komt. Meer informatie over de dag zelfs en het programma vindt je hier: --> https://www.openmonumentendagdelft.nl

Open Monumentendag Delft

Energiezuinig wonen in een monument; De energiecoaches van 015 Duurzaam helpen je bij het verduurzamen van je monument graag verder.

bottom of page