top of page
Zoeken

🌿 Samen werken voor een fijne woning

Veel Delftenaren komen in moeilijkheden door de hoge tarieven voor stroom en gas.


Wethouder Maaike Zwart samen met Energiehulp Ton op werkbezoek

De gemeente Delft en de woningcorporaties werken samen met 015Duurzaam om het energieverbruik in woningen te verlagen.


🌿 Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is het inschakelen van de Energiehulp. Meedoen, kost de huurders niets. Dankzij praktische tips en kleine maatregelen in de woning kan het besparen op de energierekening gelijk beginnen. 🌿

Linda Schalwijk samen met Energiehulp Aïsha bij een bewoner van Woonbron

Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron, ging deze week op pad met Energiehulp Aïsha Sriram om deze inzet in de praktijk te zien. Zij bezochten meneer Isa Ünlü. Deze bewoner was aangenaam verrast: Ik ben al actief bezig met ons energieverbruik. Maar de tips van Aisha hebben me nog bewuster gemaakt en zetten me aan om er nog actiever ermee om te gaan.


Dat klinkt als muziek in de oren van Linda Schalkwijk: “Mooi om te zien dat huurders open staan voor hulp. De tips helpen hen bij het bewuster naar de eigen leefstijl te kijken. In combinatie met de materialen is al snel een besparing mogelijk. Door deze samenwerking in Delft geven we bewoners een steuntje in de rug en hopen we dat zij zelf bewuster omgaan met hun energieverbruik.”


Niet overal en tegelijk


Bewoners van 3.000 sociale huurwoningen in Delft krijgen dit unieke aanbod.


Wethouder Karin Schrederhof samen met Energiehulp Hubert op werkbezoek bij een Delftse huurder.

Huurders van deze woningen krijgen hulp om bewuster om te gaan met hun verbruik van stroom en gas. Met tips en kleine energiebesparende materialen. Denk aan tochtstrip, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. De Energiehulp brengt deze materialen meteen aan. Na het bezoek start het besparen.


Zodra een gebouw of rij woningen aan de beurt is, kondigt de corporatie bij zijn huurders de komst van de Energiehulpen van 015Duurzaam aan.


De Energiehulpen bellen bij de woningen aan. Zij bieden dan direct hulp aan om energiezuiniger te wonen of maken een afspraak met de huurder.


💡 Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook:


Ben je op zoek naar meer ondersteuning, informatie over de grotere maatregelen, vloerisolatie of zonnepanelen? Ook hier helpen we je natuurlijk graag verder!


Maak nu een afspraak met een van onze energiecoachesComments


bottom of page