top of page
Zoeken

Opening Deelwinkel

We leven in roerige tijden. Een tijd waarin het klimaat snel verandert, en waar de geopolitieke onrust de energieprijzen enorm doet stijgen. Samen met de groeiende inflatie wordt de drang naar actie bij zowel politiek als burger steeds prangender. Deze veranderingen vragen om actie!


Als Delftenaar zijn er diverse motieven om een deel te nemen aan de energietransitie. Sterker, inmiddels is bij geen reden om je niet van bewust van te zijn en deel te nemen. En voor elk motief is er een oplossing. Of het nu gaat om puur geld besparen, een bijdrage leveren aan een beter milieu, het verbeteren van het wooncomfort of het onafhankelijk kunnen zijn. Of je budget nu groot of klein is, en of je nu in een huurhuis of in een koopwoning woont.

015Duurzaam (een initiatief van Deelstroom Delft) is één vrijwilligers-organisaties die de bewoners van Delft met raad en daad bijstaat. Inmiddels telt 015Duurzaam een team van zo'n 25 energiecoaches die Delftenaren kosteloos en op vrijwillige basis advies op maat geeft.

Wil je energie besparen en tegelijkertijd ook je huis comfortabeler maken? En wil je weten welke aanpassingen het meeste opleveren? De energiecoaches van 015Duurzaam zitten tot eind april wekelijks bij DOK in OPEN en DOK Voorhof om jou wegwijs te maken in de wereld van radiatorfolie en spouwmuurisolatie.


Maar wil je écht weten wat de grootste energieslurpers in jouw huis zijn? Dan moet je aan de slag met meetapparatuur.

De Deelwinkel

Bij DOK in OPEN en in DOK Voorhof zijn vanaf nu 5 soorten meetapparaten te leen via de Deelwinkel.

  • Warmtecamera Brengt de grootste temperatuurverschillen in beeld. Het meten met de warmtecamera gebeurt altijd samen met een energiecoach, hiervoor moet een afspraak gemaakt worden.

  • Energiedisplay Registreert het actuele stroom- en gasverbruik

  • Spouw-endoscoop Via een gat in de spouwmuur kijk je of er mogelijkheden zijn voor isolatie (gat moet zelf geboord worden)

  • Energieverbruiksmeter Plug een apparaat in om te zien wat het stroomverbruik is

  • CO2 meter Meet het aantal CO2 deeltjes, temperatuur en luchtvochtigheid

De deelwinkel is een samenwerkingsinitiatief van DOK en 015 Duurzaam. Bij De Deelwinkel is het vanaf nu mogelijk om diverse slimme apparaten te lenen om zo laagdrempelig inzicht te krijgen in het energieverbruik van je woning. Zo zijn er inmiddels meerdere warmtecamera's, CO2 meters, endoscopencamera's, Stroomverbruikmeters en energiemonitoren te leen. Deze apparaten zijn met een bibliotheekpas kosteloos te gebruiken en beschikbaar op de locaties DOK Centrum aan de Vesteplein 100 en DOK Voorhof in de Duke Ellingtonstraat 203 . Aanstaande woensdag opent Stephan Brandligt, wethouder duurzaamheid tijdens het energiespreekuur in de Bibliotheek DOK Voorhof, aan de Duke Ellingtonstraat 203 de BeterMeter Deelwinkel. Je bent van harte uitgenodigd om deze middag in DOK Voorhof aanwezig te zijn!

Kijk voor meer informatie over de deelwinkel op onze website!
Comments


bottom of page