top of page
Zoeken

Klimaatmaat bij het Energie-Cafe bij DOK in OPEN

Vrijdag 29 april is het laste Energie Cafe bij DOK in OPEN. Kom tussen 10:30 en 11:30 na DOK in OPEN voor een goed gesprek! Deze keer komt klimaatmaatje Mick langs, hij is vrijwilliger bij Klimaatmaat Delft .


Wil je een geveltuin, groen dak, regenton of een wadi?

En thuis dat in de zomer wel lekker koel blijft?


Planten en bomen houden je tuin koel en aangenaam. Door het ontbreken van groen in stedelijk gebied is het op hete dagen wel 8°C warmer. En daar kunnen wij iets aan doen!


Onverhard en beplant oppervlak verdampt water. Dit is de beste koeling voor de stad. Groene daken houden de ruimtes eronder en de omgeving koel. Daarnaast helpen ook lichte kleuren van daken, gevels en straten mee de stad koel te houden. Lichte kleuren reflecteren meer zonnestraling en warmen daardoor minder op. Toepassen van buitenzonwering houdt de huizen koel. Dit kost allemaal geen energie en is beter dan het gebruik van airco’s.


Kom aanstaande vrijdag 29 april naar de spreekuur bi OPEN. Deze keer worden onze energiecoaches ondersteunt van DE KLIMAATMAAT. En netwerk van lokale klimaatmaten: bewoners, organisaties en bedrijven die kunnen & willen helpen met hun kennis en ervaring .


En met de regentafel, kan je ter plekke experimenteren, ervaren welke impact je maatregelen hebben!


De regentafel, met huisjes, straatjes, regentonnen en wadis, is aanstaande vrijdag 29 april bij DOK in OPEN tussen 10:30-12:30 en tussen 13:30 en 14:30!


Kom met ons spelen!

Comments


bottom of page