top of page
Zoeken

Deur dicht - Licht uit?

We gaan bedrijven & kantoren stimuleren ’s nachts hun verlichting uit te doen.


Dit bespaart energie en levert minder lichtvervuiling op en daarmee is het goed voor mens en dier. Als eerste stap in deze campagne willen we bedrijven die nu al hun lichten uit doen in de spotlight zetten.


Doel: Foto’s maken van bedrijven / kantoren die ‘s nachts hun lichten uit hebben staan.


Waar: We hebben de grotere bedrijvenparken in Delft verdeeld in een aantal stukken, denk aan Technopolis, TU, Schieoevers, DSM e.d.


Hoe:

  • Als je aangeeft dat je mee wilt doen, krijg je een locatie toegewezen waar jij mag gaan spotten.

  • Zoek iemand met wie jij samen op pad gaat. Ga niet alleen! Enerzijds zijn er twee personen nodig om de foto te maken, daarnaast is het met twee personen veiliger.

  • Print het “Goed bezig! | Licht uit” board uit, maak zelf een bord of haal een van onze de bordjes op in de Kabelfabriek!

  • Neem wat papier mee waar je de namen en adressen van de bedrijven die je fotografeert op kunt schrijven.

  • Plan een moment in om de bedrijven te gaan spotten. Het moment moet natuurlijk zijn als het donker is, bij voorkeur na 23uur ’s avonds, dan zijn alle kantoorpanden dicht.

  • Fiets door het gebied dat jij toegewezen hebt gekregen. Is er een kantoor waar de lampen uit staan, maar dan een foto van een van jullie twee met het bord voor het gebouw. Tips voor het fotograferen (belichting, hoe je kunt zorgen dat je gezicht er niet op staat als je dat niet wilt) vind je op onderstaande handleiding.

  • Schrijf de naam van het bedrijf op, het adres, de datum en hoe laat het was, en als het kan het nummer waaronder de foto wordt opgeslagen (dit kun je vinden als je de foto open zet op je telefoon en dan de details opent / aanklikt)

  • Stuur de lijst met namen samen met de foto’s naar 015 Duurzaam. Wij plaatsen ze dan op de website en zetten de bedrijven zo in de spotlight. In de weken na dit ‘spotten’ zullen wij de bedrijvenkringen in Delft benaderen om hun leden te stimuleren ook de verlichting uit te zetten als dat nog niet van toepassing is.

Tijdsbesteding: De tijdsbesteding is lastig in te schatten, maar we denken dat het je ongeveer 1 uur zal kosten.

Wanneer: Zo snel mogelijk. Nu is het nog wat langer donker dus is het uitzetten van het licht echt nog van toepassing en heeft het toegevoegde waarde.Comentários


bottom of page