top of page
Zoeken

Delftse winkels houden hun deuren dicht

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken! Kerst staat voor de deur, de straten van Delft zijn voorzien van fonkelende lichtjes en er staan toffe winterevenementen op het programma. Tegelijkertijd zijn de energieprijzen hoog, dus houden de Delftse winkeliers de deuren dicht om kosten te besparen.


Bewust omgaan met energie en het milieu én een gezellige kerstsfeer gaan dit jaar hand in hand. In het kader van de Delftse ‘Licht uit, Deur dicht’-campagne houden de winkels de deuren dicht en zetten ze ’s nachts de lampen uit, zodat ze niet onnodig energie verspillen. Goed bezig! Iedereen die meedoet aan de campagne heeft een bordje met ‘Natuurlijk zijn wij open’ aan de deur hangen, die wij samen met Stichting Centrum Management Delft (SCMD) aan alle winkelier aanbieden. In één oogopslag zie je dus direct of een winkel open is.


Veel besparen

Als een winkel de deur dicht houdt, kan de winkelier flink besparen: met de huidige gasprijzen betekent het als snel een besparing van zo’n 4.000 euro voor een kleinere winkel tot wel 15.000 euro voor een grote winkel! Zeker de moeite waard dus. En voor alle shopliefhebbers is het ook fijn, want je stapt een lekkere warme winkel binnen. Wil jij ook energie besparen? Maak dan een afspraak met een van onze energiecoaches!


De binnenstad vol lichtjes

Na de coronajaren waarin alles gesloten was, vindt Delft het belangrijk dat het dit jaar extra gezellig is in de stad. De lichtjes die je door de hele stad vindt, branden daarom de hele avond! Ook hier wordt bewust mee omgegaan: de kerstversiering staat aan van 16.00 tot 23.00 uur. Zo kun je er tijdens de donkere uren perfect van genieten, maar branden de lampjes niet onnodig.


Het hele artikel lees je hier:

Comments


bottom of page