Zoeken

Dag van de Duurzaamheid 2021!

Samen met OPEN organiseren wij ons jaarlijkse voorleesmoment op de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs. Dit jaar niet op school, maar bij OPEN!

De voorleesactie is een laagdrempelige actie om aan de slag te gaan met duurzame ontwikkeling in de klas. De actie valt precies in de Kinderboekenweek. Die heeft dit jaar als thema ‘Worden wat je wil’. Dat gaat, net als duurzaamheid, over toekomst.


Speciaal voor deze dag hebben wij Stephan Brandligt, Wethouder Duurzaamheid uitgenodigd. Hij leest voor uit Palmen op de Noordpool, een kinderboek over klimaatverandering!

Graag nodigen wij jullie uit voor het voorleesmoment bij OPEN op vrijdag 8 oktober! Het voorlezen begint om 10:45 uur en vanaf 10:30 uur is iedereen van harte welkom.


Niet alleen leest Stephan Brandligt voor, er is ook voldoende gelegenheid om met hem in gesprek te gaan over klimaatverandering én de effecten van klimaatverandering zelf te ervaring middels verschillende kleine experimenten!

Palmen op de Noordpool is een kinderboek over klimaatverandering.

Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in het ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Palmen op de Noordpool is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.


Een bijzonder leuk boek voor deze bijzondere dag!