top of page
Zoeken

015Duurzaam op bezoek bij deWarmte

Samen met onze energiecoaches gaan we op bezoek bij deWarmte.


De warmtetransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. 70% van de CO2 uitstoot in de gebouwde omging wordt veroorzaakt door de opwekking van warmte. Dit is 13% van de totale Nederlandse CO2 uitstoot!


DeWarmte staat voor circulaire warmte in iedere woning. Warmteverlies via het riool is het laatste warmtelek van een woning waar nog geen oplossing voor bestaat. Door deze warmte opnieuw te gebruiken, gewoon in de woning, ontstaat er een circulaire warmtevoorziening.


Net voordat het afvalwater naar het gemeentelijk riool stroomt, koelt de HeatCycle het af naar 2°C en wint hiermee de warmte terug met behulp van een warmtepomp. Deze verhoogt de temperatuur van (koud) water tot 60°C zodat het direct gebruikt kan worden voor warm-tapwater en/of verwarming. Een buffervat zorgt ervoor dat er altijd warmte beschikbaar is, ook als je even niet onder de douche staat of een wasje draait.


Op 14 maart gaan wij met de coaches op bezoek bij deWarmte. Wil jij graag meer weten over deze Delftse innovatie? Meld je aan en ga mee of neem een kijke op hun website!




bottom of page