top of page

Time is TBD

|

Online

Zin in groen – Vergroen!

Je tuin, de straat het pleintje om het hoek. Alleen of samen met de buurt. De Klimaatmaat en 015 Duurzaam organiseerden op dinsdagavond 16 maart en webinar over het aanleggen van een klimaatadaptieve en natuurvriendelijke tuin en groene wijkinitiatieven.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Zin in groen – Vergroen!
Zin in groen – Vergroen!

Tijd en locatie

Time is TBD

Online

Over het evenement

Zin in groen – Vergroen! 

Je tuin, de straat het pleintje om het hoek. Alleen of samen met de buurt. De Klimaatmaat en 015 Duurzaam organiseren op dinsdagavond 16 maart en webinar over het aanleggen van een klimaatadaptieve en natuurvriendelijke tuin en groene wijkinitiatieven.

Of je nu wel of niet gezegend bent met groene vingers, er zijn genoeg manieren om je omgeving duurzamer in te richten.  Het regent veel heviger, of het is juist langere tijd heel droog, we merken het allemaal. Vergroenen helpt om hoosbuien beter op te vangen en hitte beter aan te kunnen. Het aanpassen van je buitenruimte aan dit veranderende klimaat biedt meer voordelen, denk aan meer leven in je tuin, een koeler huis en eten uit eigen tuin. Daarnaast word je van groen om je heen gelukkiger en het leven in jouw Delft een stuk aangenamer. En dat niet alleen, ook de natuur vaart er wel bij!

Er zijn prachtige initiatieven in Delft die het waard zijn om in de spotlight te zetten. Duurzaamheidscentrum De Papaver startte in 2020 met De Klimaatmaat om bewoners te ondersteunen hun eigen buitenruimte groener en klimaatadaptief te maken. Ze bieden onder meer starterspakketten aan voor het vergroenen van je dak, opvang van regenwater en De Klimaatmaat ondersteunt buurtacties, bijvoorbeeld de herinrichting van het pleintje ’t Hartjesveld - waar de buurt samen begonnen is aan een natuurvriendelijke herinrichting. Wil jij zelf in actie komen, een boomspiegel adopteren of zelfs buurtacties opzetten? Je eigen tuin of  balkon tot een groene oase vertoveren?

Meld je aan en wij sturen je en link zodat je het webinar kan terug kijken!

Deel dit evenement

bottom of page