top of page

wo 15 mei

|

Delft

Netcongestie ?

Waar speelt netcongestie in onze regio, en wat betekent het nu eigenlijk. Worden mijn zonnepanelen in de zomer afgeschakeld? Heeft het nog zin om op een warmtepomp over te stappen of zit ik dan straks in de kou? En hoe zit het met opslag?

Netcongestie ?
Netcongestie ?

Tijd en locatie

15 mei 2024, 19:30 – 21:30

Delft, Schieweg 15 A, 2627 AN Delft, Nederland

Over het evenement

Netcongestie, een uitdaging voor het elektriciteitsnet?

Elke maand organiseren wij voor onze leden, coaches en geïnteresseerden een themabijeenkomst bij ons op locatie, special voor jou! Dit keer gaan we dieper in op netcongestie en de gevolgen ervan.

In een groot deel van Nederland is het elektriciteitsnet zo goed als vol (netcongestie). Dit komt omdat de vraag naar en het aanbod van elektriciteit sneller groeien dan de uitbreiding van het elektriciteitsnet.

Er zijn verschillende manieren om ons energiesysteem flexibeler te maken, denk aan slimme oplossingen, opslag en natuurlijk alternatieve bronnen voor onze warmtevraag te voorzien. Uiteindelijk gaat het erom dat deze met elkaar in balans zijn. Je zou bijvoorbeeld het verbruik van energie af kunnen stemmen op het beschikbare aanbod. Duurzaam opgewekte energie gebruiken wanneer het er is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt (zonne-energie) of de wind hard waait (windenergie). De energie hoeven we dan niet op te slaan of verloren te laten gaan. Slim met omgaan met energie is nodig om netcongestie tegen te houden, maar ook andere bronnen moeten wij slim inzetten en natuurlijk het net verder aanpassen aan de veranderde vraag.

Alleen zo realiseren we een energiesysteem dat zo optimaal mogelijk werkt en kunnen we onze duurzame ambities ook waarmaken.

Waar speelt netcongestie in onze regio, en wat betekent het nu eigenlijk.  Worden mijn zonnepanelen in de zomer afgeschakeld? Heeft het nog zin om op een warmtepomp over te stappen of zit ik dan straks in de kou? En hoe zit het met opslag? Op deze vraag willen wij samen met Stephan Brandligt op woensdag avond een gesprek voeren - op jullie vragen ingaan en samen naar oplossingen zoeken.

Deel dit evenement

bottom of page