top of page

di 16 jul

|

Delft

Zo hou jij, je thuis koel in de zomer!

Kom 16 juli naar onze Energie - Café! Hoe houd jij, je woning koel in de zomer? Welke maatregelen kan je nemen, en wat werkt voor jouw situatie het best? Hierover willen wij graag met jouw in gesprek!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Zo hou jij, je thuis koel in de zomer!
Zo hou jij, je thuis koel in de zomer!

Tijd en locatie

16 jul 2024, 19:30 – 21:30

Delft, Schieweg 15, 2627 AN Delft, Nederland

Over het evenement

Hoe houd je je thuis koel tijdens een warme zomer?

Kom op 16 juli naar onze Energie - Café!  Hoe houd je je woning koel in de zomer? Welke maatregelen kan je nemen, en wat werkt voor jouw situatie het best? Hierover willen wij graag met jouw in gesprek!

Alvast nu een paar tips voor een koele thuis in de zomer.

Om overdag warmte buiten te houden, laat je de zonwering zakken en sluit je ramen, buitendeuren en gordijnen. 's Avonds, 's nachts en vroeg in de ochtend is het buiten koeler, dus dan zet je de ramen open.

Naast zonwering en ventileren, isoleer je huis goed. Goede isolatie in het dak en de buitenmuren houdt de zomerse warmte buiten en in de winter blijft de warmte binnen, wat resulteert in een lagere energierekening.

  • Gebruik zonwering: Sluit gordijnen, jaloezieën of rolluiken overdag om direct zonlicht buiten te houden.
  • Slim ventileren: Zet 's avonds en 's nachts ramen en deuren open voor koele lucht en sluit ze overdag om warmte buiten te houden.
  • Ventilatoren gebruiken: Plaats ventilatoren strategisch om lucht te laten circuleren. Een bak met ijs voor de ventilator kan voor verkoeling zorgen.
  • Beperk het gebruik van apparaten: Elektronische apparaten produceren warmte. Beperk het gebruik van ovens, computers en andere warmtebronnen tijdens de warmste uren.
  • Maak je buurt groener! Je kunt bijvoorbeeld van een plat dak een groen dak maken. De planten zorgen voor verkoeling en kunnen goed gecombineerd worden met zonnepanelen en dakisolatie. Ook het plaatsen van planten tegen de gevel en in je tuin of op je balkon houdt je huis koeler.
  • Goede isolatie: Een goed geïsoleerd huis houdt warmte buiten en draagt bij aan een koelere woning. Isolatie biedt diverse voordelen.

Door deze tips te combineren, kun je op een slimme en energiezuinige manier je huis koel houden tijdens de warme zomermaanden. Onze energiecoaches staan klaar om je verder te helpen! Maak nu een afspraak voor een persoonlijk energiegesprek! 

Deel dit evenement

bottom of page