top of page

Wij doen mee met de Cultuurbarbaren!

V oor het eerst heeft Cultuurbarbaren dit jaar een festivalhart, midden in de binnenstad: OPEN aan het Vesteplein 100. Er is hier van alles te beleven, te bekijken en te ontdekken. En wij mogen bij OPEN op woensdag en vrijdag ochtend het podium overnemen! Het thema "Met je voeten in de klei!" heeft Delftse vakantieprogramma Cultuurbarbaren dit jaar een groen tintje en dus draait dit jaar alles om natuur, klimaat, planten en dieren. Maar natuurlijk ook over lekker buitenspelen en actief bezig zijn. En dit sluit helemaal bij onze misse en visie, tijdens de twee activiteiten Laat de regen maar komen en Geef je huis een warme jas gaan we samen met je ontdekken wat je allemaal kan doen om je thuis en buurt klaar te maken voor de toekomst! Laat de regen maar komen! 26 oktober & 28 Oktober | 11:00 - 12:00 |GRATIS Al doen we nog zo ons best, klimaatverandering is niet helemaal te voorkomen. Hoe gaan we om met deze veranderingen? Als we ons goed voorbereiden, hebben we minder last van deze effecten: in en om je huis is het koeler, de planten in je tuin overleven ook in droge tijden en je hebt geen last van een kelder die onder water staat. Dat noemen wij klimaatadaptatie. Maar hoe dan?

De regentafel is een interactief spel waarin je de stad als groep kunt aanpassen, geschikt maken voor regen, droogte, storm en warmte. Ervaar dat iederen onderdeel is van de oplossing. De gieter staat voor je klaar!

Een voordeel: aanpassingen in en om je huis die je beter voorbereiden op het veranderende klimaat, verminderen vaak ook je invloed op het klimaat. De maatregelen gaan dus hand in hand! Geef je huis en warme jas! ! 26 oktober & 28 Oktober | 10:00 - 11:00 & 12:00 - 13:00 |GRATIS Ervaar zelf de effecten van isoleren. Blijft het in de zomer binnen langer koel of warmt het juist sneller op? Experimenteer met onze huisjes, met verschillende maatregel: isolatie in vloeren, wanden of daken, dubbel glas, gordijnen en tochtstrips. Isoleer je eigen huisje en meet en ervaar het zelf! Meer informatie over het programma en aanmelden voor de workshops kan ja via de website van de cultuurbarbaren. Op vrijdag ochtend vind je bij OPEN ook ons Energie-Café ! Een afspraak maken aan huis met een energiecoach kon al langer, en nu is er ook een inloopspreekuur op vrijdag ochtend. Van 11.00 tot 12.00 uur kunnen inwoners van Delft terecht in de bibliotheek voor vragen over isolatie van hun huis en energiebesparing. Het is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Wij doen mee met de Cultuurbarbaren!

Voor het eerst heeft Cultuurbarbaren dit jaar een festivalhart, midden in de binnenstad: OPEN aan het Vesteplein 100. Er is hier van...

bottom of page