top of page
Zoeken

Sta op voor het klimaat!
De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op Aarde. In Nederland verloren mensen in Limburg hun huis door overstromingen; elders veroorzaken droogtes hongersnoden, en verwoesten bosbranden gemeenschappen van mensen en dieren. De klappe


n vallen vooral bij degenen die de minste middelen hebben om zich tegen deze gevaren te weren. Binnen onze landsgrenzen, maar vooral ook ver daarbuiten.Wat we nodig hebben, is rechtvaardig beleid: de klimaatmiljarden moeten gaan naar mensen die dit geld het hardst nodig hebben. Investeer bijvoorbeeld in woningisolatie, zodat mensen niet langer moeten kiezen tussen een koude woning of een hoge rekening. Stop geld in het openbaar vervoer, als alternatief voor hoge prijzen aan de pomp. En creëer groene banen in onder andere de zorg en het onderwijs, zeker voor de mensen die van baan moeten veranderen. Ook is het noodzakelijk om steun te bieden aan kwetsbare landen die nauwelijks hebben bijgedragen aan klimaatverandering, zodat zij zichzelf weerbaar kunnen maken. We kunnen de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven.

Maar dit gaat niet vanzelf. Alleen met massaal protest kunnen we de politiek in beweging krijgen. Daarom bouwen we een sterke beweging die mens en klimaat boven de winst van grote vervuilers zet. Op 19 juni gaan we in Rotterdam de straat op, ga jij met ons mee?

Комментарии


bottom of page