top of page
Zoeken

Kom op 16 juli naar het Energie - Café!

Hou je thuis koel in de zomer!


Welke maatregelen kan je nemen, en wat werkt voor jouw situatie het best? Hierover willen wij graag met jou in gesprek!


Bewoners uit Ypenburg hebben een onderzoek uitgevoerd naar maatregelen om de zon tegen te houden, op 16 juli gaat Erik Carton met ons in gesprek om hun ervaringen met ons te delen.


Wil je nu alvast meer weten?

Het rapport naar hen onderzoek vind je hier.


Natuurlijk hebben wij alvast nu voor je een paar tips voor een koel thuis in de zomer.


Om overdag warmte buiten te houden, laat je de zonwering zakken en sluit je ramen, buitendeuren en gordijnen. 's Avonds, 's nachts en vroeg in de ochtend is het buiten koeler, dus dan zet je de ramen open.

Naast zonwering en ventileren, isoleer je huis goed.


Goede isolatie in het dak en de buitenmuren houdt de zomerse warmte buiten en in de winter blijft de warmte binnen, wat resulteert in een lagere energierekening.  • Gebruik zonwering: Sluit je gordijnen, jaloezieën of rolluiken overdag om direct zonlicht buiten te houden.

  • Slim ventileren: Zet 's avonds en 's nachts ramen en deuren open voor koele lucht en sluit ze overdag om warmte buiten te houden.

  • Ventilatoren gebruiken: Plaats ventilatoren strategisch om lucht te laten circuleren. Een bak met ijs voor de ventilator kan voor verkoeling zorgen.

  • Beperk het gebruik van apparaten: Elektronische apparaten produceren warmte. Beperk het gebruik van ovens, computers en andere warmtebronnen tijdens de warmste uren.

  • Maak je buurt groener! Je kunt bijvoorbeeld van een plat dak een groen dak maken. De planten zorgen voor verkoeling en kunnen goed gecombineerd worden met zonnepanelen en dakisolatie. Ook het plaatsen van planten tegen de gevel en in je tuin of op je balkon houdt je huis koeler.

  • Goede isolatie: Een goed geïsoleerd huis houdt warmte buiten en draagt bij aan een koelere woning. Isolatie biedt diverse voordelen.


Door deze tips te combineren, kun je op een slimme en energiezuinige manier je huis koel houden tijdens de warme zomermaanden. Onze energiecoaches staan klaar om je verder te helpen!


Tot 16 juli in het KD-lab! voor de bijeenkomst Hou je thuis koel in de zomer!

Vanaf 20uur (inloop 19:30) ben je van harte welkom.

Het aders is: KD-Lab - Schieweg 15AComments


bottom of page